O unică Biserică a lui Cristos

Sf. Irineu de Lyon

Luca relatează că Duhul Sfânt, după înălțarea Domnului, a venit asupra ucenicilor în ziua de Rusalii cu voința și puterea de a introduce toate națiunile în viața și în revelația Noului Testament. Astfel, ele vor deveni un cor minunat pentru a intona imnul de laudă lui Dumnezeu în acord perfect, pentru că Duhul Sfânt va anula distanțele, va elimina distonările și va transforma consimțământul popoarelor într-o primiție care să fie oferită lui Dumnezeu.

Domnul a promis să-l trimită el însuși pe Mângâietorul pentru a ne face plăcuți lui Dumnezeu. Într-adevăr, după cum făina nu se amestecă într-o unică masă moale, nici nu devine o unică pâine fără apă, tot așa, nici noi, mulțime dezbinată, nu puteam să devenim o unică Biserică în Cristos Isus fără apa care coboară din cer. Și, după cum pământul uscat, dacă nu primește apă, nu poate să dea roade, tot așa, nici noi, lemn uscat, simplu și gol, nu am fi adus niciodată rod de viață fără ploaia trimisă de sus în mod liber. Baia baptismală, cu acțiunea Duhului Sfânt, ne-a unificat pe toți în suflet și în trup în acea unitate care ferește de moarte.

Sf. Irineu de Lyon

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Fragmentul este din tratatul Împotriva ereziilor al Sfântului Irineu, episcop.

despre Sf. Irineu

 

 

 

 

 

Tehnice

 

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 31 mai 2020
ID intern: 00618