O viață unică

Episcopul Robert Barron

Nu a scris niciodată o carte. Nu a deținut niciodată o funcție. Nu a avut niciodată o casă a Lui. Nu a avut niciodată o familie. Nu a mers niciodată la facultate. Și totuși, după douăzeci de secole lungi, El rămâne punctul central al rasei umane. O adaptare după o predică a dr. James Allan Francis (1864-1928).

Clipul este subtitrat în română. Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 2 min 34 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

Etichete:

Iată un om care s-a născut într-un sat puțin cunoscut, copilul unei femei de la țară. A crescut într-un alt sat puțin cunoscut. A muncit într-un atelier de tâmplărie până la vârsta de 30 de ani, iar apoi, timp de trei ani, a fost un învățător itinerant. Nu a scris niciodată o carte. Nu a deținut niciodată o funcție. Nu a avut niciodată o casă a Lui. Nu a avut niciodată o familie. Nu a mers niciodată la facultate. Nu a călătorit niciodată decât în copilărie, la mai bine de 300 de km de locul unde s-a născut. Nu a făcut nici unul dintre acele lucruri care însoțesc de regulă măreția. Nu a avut altă recomandare decât persoana Sa.

Când încă era tânăr, valul opiniei publice s-a întors împotriva Sa. Prietenii Săi au fugit. Unul dintre ei s-a lepădat de El. A fost dat pe mâna dușmanilor Săi. A fost supus unei parodii de proces. A fost răstignit pe o cruce între doi tâlhari. Călăii Lui au tras la sorți singurul bun pe care îl avea pe pământ: tunica Lui fără cusătură. Când a murit, a fost dat jos de pe cruce și așezat într-un mormânt împrumutat prin bunăvoința unui prieten. Douăzeci de secole lungi au venit și trecut, iar astăzi El este punctul central al rasei umane. Toate corăbiile construite vreodată, toate parlamentele întrunite vreodată și toți regii care au domnit vreodată, puși la un loc, nu au influențat viața omului pe acest pământ atât de puternic precum această viață unică…

adaptat după o predică a dr. James Allan Francis (1864-1928)