O zi din viața Sfântului Francisc

TheAmazingCat

Animaţia îşi propune să prezinte o zi obişnuită din viaţa Sfântului Francisc. Chiar dacă stilul de desen poate părea iniţial mai… ciudat :), animaţia este foarte reuşită şi plină de învăţăminte.

Clipul este subtitrat în română. Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 3 min 51 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

[etichete]

Sosind zorii unei noi zile, Sfântul Francisc se trezi, își dezmorți degetele, brațele și picioarele. Îl lăudă pe Domnul pentru ziua minunată apoi, conform obiceiului, îngenunche ca să se roage. În depărtare un cocoș începu să cânte ca și cum ar fi vrut să îi spună ceva lui Francisc. O vrabie veni lângă el, apoi zbură într-un fel ce îi spuse lui Francisc ce ar trebui să facă astăzi. „În loc să lucrez să repar această capelă Domnul îmi sugerează ca astăzi să călătoresc. Voi lua cu mine un frate ca să îl învăț, vom merge în sat și acolo vom predica.”

Le-a spus dorința sa celorlalți frați, iar Filip cel Lung și-a ridicat mâna cel mai sus! Atât de bucuros era la gândul că vor predica! Își imagina gloria de care în curând se vor bucura. Abia au plecat la drum când au găsit un om sărman cu căruțul răsturnat. Sfântul Francisc l-a ajutat cu toate că avea planul său împreună cu Filip care i-a întors căruțul. Apoi, apropiindu-se de sat, au întâlnit un prieten vechi cu doisprezece copii, o soție și o găină! Francisc i-a salutat pe nume, pe fiecare în parte, în timp ce soția i-a oferit lui Filip o chiflă caldă. I-au binecuvântat și au intrat în sat. Filip s-a uitat la ceasul lui solar și a început să se încrunte. Au salvat o pisicuță blocată într-un copac. Au hrănit un câine șchiop și i-au bandajat genunchiul. Au cântat pentru un orb și l-au făcut să râdă. L-au ajutat pe un fermier la nașterea unei vițel. Niște copii din luncă i-au aruncat Sfântului Francisc mingea lor. Așa că el a alegat spre linie și s-a distrat cu ei cu toți.

Dar umbrele deveneau tot mai lungi pe măsură ce soarele începea să apună. Iar pe drumul spre casă îl puteai auzi pe Filip agitându-se:
– Nu am avut timp să predicăm astăzi!
– Dar, Filip, spuse Francisc, am predicat tot drumul! Lecțiile noastre sunt bune și uneori sunt potrivite dar cel mai mult oamenii au nevoie să vadă un exemplu!

Dubla 27
Șiii… Acțiune! Învățând și predicând putem spune vrute și nevrute dar cei mai mulți oamenii au nevoie să vadă un exemplu!

Dubla 75
Șiii… Acțiune! Iubirea lui Dumnezeu este mesajul pe care trebuie să îl răspândim dar cea mai bună predică este modul în care trăim!

Dubla 512
Șiii… Acțiune! Să vorbim și să predicăm ca să învățăm, merge și-așa, dar nimic nu vorbește mai clar decât faptele pe care le facem!