Păcatul este o formă de idolatrie

Scott Hahn

Definiția clasică a păcatului este „întoarcerea dinspre Dumnezeu înspre creaturi”. Nu înseamnă că creaturile sunt rele; în fapt sunt foarte bune, fiind create de Dumnezeu. Noi alegem rău, însă, când decidem să ne bucurăm de creaturi în loc de a-l iubi pe Dumnezeu, a face voia Sa și a respecta poruncile Sale. A pune creatura în locul lui Dumnezeu este ceea ce strămoșii noștri înțelegeau prin cuvântul idolatrie. Orice păcat este, într-un anumit fel, o formă de idolatrie: a prefera creatura în locul Creatorului; darul în locul Celui care dăruiește.

Scott Hahn

Etichete: *

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Citatul este din cartea „Lord, Have Mercy” (Doamne, ai milă: Puterea de vindecare a Spovezii), a biblistului american Scott Hahn. Până va fi tradusă, poate fi citită în engleză.

Vezi pe Amazon

Cunoști viața Sfântului Ioan Gură de Aur?

Citește despre viața lui

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 30 mai 2016
ID intern: 00181