Poartă-ți crucea cu bucurie

Thomas a Kempis

Poartă-ți crucea cu bucurie și atunci ea te va purta pe tine. (citatul inclus în YouCat)

Dacă îţi porţi crucea de bunăvoie, crucea la rândul ei te va purta pe tine şi te va duce spre limanul mult dorit, acolo unde vor înceta toate amărăciunile care, aici pe pământ, nu pot lua sfârşit niciodată. Dacă îţi duci crucea cârtind, îţi sporeşti singur povara şi vei simţi pe umerii tăi o greutate şi mai apăsătoare; totuşi n-ai încotro: nu poţi decât să înduri mai departe ce ţi s-a dat. Dacă te scuturi de o cruce, vei da fără îndoială de alta, aproape sigur încă şi mai grea. (Imitațiunea lui Cristos, cartea II, cap. XII. Calea regească a sfintei cruci)

Thomas a Kempis

Etichete: *

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Share!
Scurtă reflecție

Chiar și la nivel natural dacă analizăm, a accepta greutățile este de preferat frustrării și nervilor pe ele (sau pe toate și pe toți din jur). La nivel supranatural câștigul este mai mare: crucea îmbrățișată cu credință devine – paradoxal – un ajutor. Și încă acolo unde contează cu adevărat: nu în această paranteză trecătoare ci în vederea vieții veșnice.

Alte informații

Imitația (sau Imitațiunea) lui Cristos se găsește tipărită dar și online, în mai multe locuri.

Citește textul integralCitește textul integral
Tehnice

Realizare grafică: Teodora C. Cristofor
Data publicării: 28 aprilie 2016
ID intern: 00018