Postul alimentar nu ajunge

Sf. Ioan Gură de Aur

Când postim, nu ajunge să ne abținem de la diferite mâncăruri, ci trebuie să postim și sufletește. Există primejdia ca ținând posturile rânduite de Biserică, să nu avem nici un folos. Din ce cauză? Pentru că ne ținem departe de mâncăruri, dar nu ne ținem departe de păcat; nu mâncăm carne, dar mâncăm sufletele celor săraci; nu ne îmbătăm cu vin, dar ne îmbătăm cu pofte trupești; petrecem ziua în post, dar ne uităm la lucruri rușinoase. În felul acesta, pierdem folosul postului. De aceea, postul de mâncare trebuie însoțit de îndepărtarea de orice păcat, de rugăciune și de luptă spirituală. Numai astfel vei aduce jertfă bine-plăcută Domnului și vei avea mult folos.

Sf. Ioan Gură de Aur

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Scurtă reflecție

Pentru Sfântul Ioan Gură de Aur nu exista spațiu de confuzie: postul alimentar este important, dar nu poate fi lipsit de postul spiritual. Poate că ți-ai propus postul acesta să nu mănânci carne… sau poate ciocolată. Este o jertfă, fără îndoială. Dar la capitolul spiritual ți-a propus ceva? Ai găsit o rădăcină a păcatului pe care dorești să o elimini?

Alte informații

Pasajul luat este dintr-o scriere a Sf. Ioan Gură de Aur despre Post. Merită să citești integral acel text: nu e lung și este foarte frumos!

Citește textul integral

Cunoști viața Sfântului Ioan Gură de Aur?

Citește despre viața lui

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 17 martie 2016
Index intern: 00029