Postul ca terapie spirituală

Papa Benedict al XVI-lea

În zilele noastre, practica postului pare să fi pierdut puțin din valoarea sa spirituală și să fi căpătat mai degrabă, într-o cultură marcată de căutarea bunăstării materiale, valoarea unei măsuri terapeutice pentru îngrijirea propriului trup. Postul ajută cu siguranță la sănătatea fizică, dar pentru credincioși este în primul rând o „terapie” pentru vindecarea de tot ceea ce îi împiedică să se conformeze voinței lui Dumnezeu.

Papa Benedict al XVI-lea,
mesajul pt. Postul Mare 2009

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Scurtă reflecție

Ne-am obișnuit ca an de an să citim în ziare sau să vedem la televiziune cum medicul X ne recomandă postul (în dimensiunea lui alimentară) lăudându-i efectul Y. Foarte bine! Dar ar fi trist să îl reducem la atât. Pentru creștini miza lui este una mult mai importantă: realinierea voinței noastre la voința lui Dumnezeu.

Alte informații

Citatul este din mesajul Papei Benedict al XVI-lea pentru Postul Mare din anul 2009.

Citește textul integral

Tehnice

Realizare grafică: Teodora C. Cristofor
Data publicării: 12 aprilie 2016
ID intern: 00088