Postul și invidia îngerilor

Matthew Leonard

Matthew Leonard ne explică de ce oamenii sunt invidiați de îngeri când suferă!

Clipul a fost subtitrat de Radu C. Dacă subtitrarea nu apare, activați-o.

Durată: 1 min 17 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube
Etichete:

POSTUL ȘI INVIDIA ÎNGERILOR

Aaaah… Suntem în Postul Mare! Acel timp minunat când renunțăm la ciocolată, la bere și la alte lucruri „necesare” vieții… Sunt cele mai lungi 40 de zile din calendarul catolic. Deprimarea ce urmează după Marțea Grasă (Lăsatul secului). O lovitură serioasă dată vieților noastre predominant confortabile.

Postul este de fapt una dintre oportunitățile extraordinare pe care le avem ca ființe umane. Știai că Sf. Francisc de Sales spunea: „Abilitatea noastră de a face penitență provoacă invidia îngerilor”? Nu într-un mod păcătos. Dar noi putem să suferim pentru Domnul nostru! Putem face un simplu act de voință, oferind o situație dificilă sau făcând în mod voluntar penitență pentru Domnul. Iar ei nu pot. A suferi în comuniune cu Domnul este unul dintre cele mai puternice lucruri pe care le putem face. De ce? Deoarece ne face asemenea Lui. Facem ceea ce El a făcut! „Suferința trăită bine”, spune de Sales, „te duce mai aproape de rai decât dacă ai fi cea mai sănătoasă persoană din lume.”

Încearcă deci să nu mai vezi Postul Mare drept ceva de îndurat și începe să îl privești ca o oportunitate pentru sfințenie. Aceasta este cheia pentru a profita la maxim de acest timp al calendarului liturgic. Este cheia pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu.