Preasfânta Treime, o comuniune de Persoane divine

Abecedarul credinței

Noi, creștinii, credem într-un singur Dumnezeu, care este o comuniune de trei Persoane divine, egale și distincte: Tatăl, Fiul și Spiritul Sfânt. Cele trei Persoane divine sunt perfect egale între ele deoarece împărtășesc aceeași natură divină.

Cu toate acestea spunem că sunt distincte între ele pentru că Tatăl este de la sine însuși din veșnicie; Fiul este născut din Tatăl, din veșnicie; iar Spiritul Sfânt purcede de la Tatăl și de la Fiul din veșnicie. De asemenea, deși sunt inseparabile în acțiunea lor, fiecare dintre Persoanele divine are o acțiune specifică: astfel, vorbim despre Tatăl Creatorul, Fiul Mântuitorul și Spiritul Sfânt Sfințitorul.

Fiecare dintre cele trei Persoane divine este Dumnezeu adevărat. Și totuși credem într-un singur Dumnezeu. Acest mister al unui singur Dumnezeu în trei Persoane se numește misterul Preasfintei Treimi (numim mister orice adevăr de credință descoperit nouă de Dumnezeu, pe care nu îl putem înțelege pe deplin cu mintea noastră).

adaptare după Abecedarul credinței

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]

Alte informații

Abecedarul credinței este un catehism greco-catolic, cu întrebări și răspunsuri. Este gândit pentru copii, dar nu se adresează exclusiv lor.

Citește catehismul integral Cumpără catehismul

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 20 iunie 2016
ID intern: 00220