Să invităm tinerii să își asume provocarea căsătoriei

Papa Francisc

În unele țări, mulți tineri amână nunta din motive economice, de muncă sau de studiu. Unii o fac din alte motive, precum influența ideologiilor care devalorizează căsătoria și familia, din dorința de a evita eșecurile altor cupluri, de teama de ceva ce consideră prea important și sacru, datorită oportunităților sociale și beneficiile economice asociate simplei conviețuiri împreună, dintr-o concepție pur emoțională și romantică a iubirii, din teama de a-și pierde libertatea și independența, și din respingerea a ceva conceput ca fiind pur instituțional și birocratic.

Trebuie să găsim cuvintele, argumentele și formele de mărturie care să ne ajute să ajungem la inimile tinerilor, apelând la generozitatea, angajamentul, iubirea și chiar eroismul lor, invitându-i să își asume provocarea căsătoriei cu entuziasm și curaj.

Papa Francisc – Amoris Laetitia, nr. 40

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Share!
Scurtă reflecție

Fenomenul este cunoscut: tinerii întârzie cât pot căsătoria… sau o evită de tot. Papa Francisc ne invită – Biserica în general, pe părinți în special – să reflectăm în ce măsură știm să prezentăm căsătoria, să subliniem frumusețea ei, să facem ca tinerii să o dorească și să îi înțeleagă rostul de Dumnezeu lăsat.

Alte informații

Citatul este exortația apostolică post-sinodală intitulată „Amoris Laetitia” (Bucuria iubirii), a Papei Francisc. Pe moment nu este tradusă în limba română, dar o poți citi în alte limbi

Citește textul integral în engleză Citește textul integral în italiană
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 8 aprilie 2016
ID intern: 00080