Scutit de cateheză?

Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea

Adulții de orice vârstă și chiar persoanele înaintate în vârstă sunt, așadar, destinatarii catehezei ca și copiii, adolescenții și tinerii. […] Este important ca între cateheza copiilor și a tinerilor, cateheza permanentă și cateheza adulților să nu existe compartimente etanșe, fără comunicare între ele. Mai important este să nu fie nici ruptură între ele. Dimpotrivă, trebuie să favorizăm complementaritatea lor perfectă: adulții au multe de oferit copiilor în materie de cateheză, dar și ei pot primi mult pentru creșterea vieții lor creștine.

Trebuie repetat: nimeni în Biserica lui Isus Cristos nu ar trebui să se simtă scutit de primirea catehezei. Este cazul tinerilor seminariști, al tinerilor călugări, ca și al celor care sunt chemați la datoria de păstori și de cateheți; ei își vor îndeplini cu atât mai bine misiunea cu cât vor ști să se așeze cu umilință sub școala Bisericii, marea catehetă și în același timp marea catehizată.

Papa Ioan Paul al II-lea

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Din Exortația apostolică a Papei Ioan Paul al II-lea despre cateheză.

Citește documentul
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 3 noiembrie 2020
ID intern: 00620