Se transmite mai ales povestind

Papa Francisc

Omul este o ființă povestitoare. Încă de mici ne este foame de povestiri așa cum ne este foame de mâncare. Că sunt în formă de povești, de romane, de filme, de cântece, de știri…, istorisirile influențează viața noastră, chiar dacă nu suntem conștienți de asta. Adesea decidem ce anume este corect sau greșit pe baza personajelor și istorisirilor pe care le-am asimilat. Poveștile ne marchează, plăsmuiesc convingerile noastre și comportamentele noastre, pot să ne ajute să înțelegem și să spunem cine suntem. […]

Cunoașterea lui Dumnezeu se transmite mai ales povestind, din generație în generație, despre modul cum continuă El să se facă prezent. Isus însuși vorbea despre Dumnezeu nu cu discursuri abstracte, ci cu parabolele, scurte istorisiri, luate din viața de toate zilele. Aici viața devine istorie și apoi, pentru ascultător, istoria devine viață: acea istorisire intră în viața celui care o ascultă și o transformă.

Papa Francisc

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Alte informații

Fragmentul este din Mesajul Papei Francisc pentru Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale.

Citește online

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 24 ianuarie 2020
ID intern: 00608