Sfântul Ioan Nepomuk

c.1345-1393

S-a născut în jurul anului 1345, în Boemia, alegând din tinerețe calea preoției. A fost numit predicator în Catedrala din Praga, printre altele ajungând și confesorul soției regelui Venceslau. Acesta a dorit să afle ce spunea soția sa la Spovadă, dar răspunsul pr. Ioan era mereu același, oricât sporeau amenințările: „Non licet” (Nu este îngăduit). Nici carcera, nici tortura nu l-au făcut pe acest preot să încalce secretul Spovezii. În cele din urmă, pe 20 martie 1393 a fost omorât de oamenii regelui.

A fost declarat fericit la 31 mai 1721, de Papa Inocențiu al XIII-lea, respectiv sfânt la 19 martie 1729, de Papa Benedict al XIII-lea.

(din biografia sa)

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Scurtă reflecție

Te îndoiești că ceea ce spui în Spovadă rămâne acolo? Citește viața Sf. Ioan Nepomuk. Martiriul său subliniază importanța pe care Biserica o dă secretului Spovezii. Nu te îndoiești? Roagă-te Sf. Ioan Nepomuk, patronul unei Spovezi bune, și caută să te pregătești cât mai bine pentru următoarea ta Spovadă.

Alte informații

Cunoști viața Sfântului Ioan Nepomucene?

Citește despre viața lui
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 20 martie 2016
ID intern: 00036