Sfânta și Marea Miercuri

În Sfânta și Marea Miercuri, dumnezeieștii Părinți au hotărât să se facă pomenirea femeii cea păcătoasă, care a uns cu mir pe Domnul, pentru că lucrul acesta s-a întâmplat puțin înainte de mântuitoarea patimă.

Cina din casa lui Lazăr anticipează Cina cea de Taină, de dinaintea pătimirilor, în care Isus Cristos se oferă ca hrană. Ungerea din Betania, a lui Isus Cristos, cu nard curat, anticipează îmbălsămarea (pe care nu o vor putea face vineri seara) și îngroparea. Actul frumos, nobil și gratuit al Mariei, care își presimțea rolul de mironosiță, contrastează cu mentalitatea mercantilă a celor din jur, în mod special a lui Iuda Iscariotul, care apreciază valoarea nardului la 300 de dinari (300 de zile de muncă), adică un an de muncă. Isus Cristos ia apărarea Mariei, dezvăluind sensul profetic al gestului, ungere în vederea îngropării, ungerea de pe urmă. (Stavroanastasis.ro)

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]

Scurtă reflecție

Suntem în ziua trădării. Luăm calea lui Iuda, discipolul care și-a vândut Învățătorul? Sau calea femeii păcătoase, smerindu-ne și dând ce avem mai de preț Celui care și-a dat viața pentru noi, dar și celor dragi Lui: cei mici, cei nevoiași, cei lipsiți de cele necesare unei vieți demne?

Alte informații

Pasajul citat este luat dintr-un comentariu la Duminica Floriilor.

Citește textul integral

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 27 aprilie 2016
ID intern: 00123