Dumnezeu locuiește în familie

Papa Francisc

Prezența Domnului sălășluiește în familia reală și concretă, cu toate suferințele, încercările, bucuriile și speranțele ei. Când trăim în familie este dificil să ne prefacem sau să mințim; nu ne putem ascunde după o mască. Dacă iubirea însuflețește această autenticitate, atunci Dumnezeu domnește acolo cu bucuria și cu pacea Sa. Spiritualitatea iubirii familiale este formată din mii de gesturi reale și concrete. În această diversitate de daruri și de întâlniri, care adâncesc comuniunea, Dumnezeu își are propriul Său lăcaș.

Papa Francisc – Amoris Laetitia, nr. 315

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]
Scurtă reflecție

Lui Dumnezeu, care este o familie de Persoane, îi place să locuiască în familie: i-a plăcut în sânul Familiei Sfinte, îi place în familiile noastre (da, și în biserici de lemn, da, și în catedrale, dar aceasta este o altă discuție). Iar pentru a fi niște gazde pe măsura Oaspetelui, nu trebuie să facem gesturi eroice, ci gesturile mici să le facem cu iubire. Atât. (Dar ce greu totuși!)

Alte informații

Citatul este exortația apostolică post-sinodală intitulată „Amoris Laetitia” (Bucuria iubirii), a Papei Francisc. Pe moment nu este tradusă în limba română, dar o poți citi în alte limbi

Citește textul integral în engleză Citește textul integral în italiană

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 12 aprilie 2016
ID intern: 00093