Suferința umană ca mijloc de mântuire

Sf. Ioan Paul al II-lea

Din paradoxul crucii apare răspunsul la întrebările noastre neliniștitoare. Cristos suferă pentru noi: El ia asupra Sa suferința tuturor și o răscumpără. Cristos suferă împreună cu noi, dându-ne posibilitatea de a împărți cu El pătimirile noastre. Unită cu suferința lui Cristos, suferința umană devine mijloc de mântuire. Iată de ce credinciosul poate spune împreună cu Sfântul Paul: „Acum mă bucur în suferințele mele pentru voi și împlinesc ceea ce lipsește suferințelor lui Cristos în trupul meu pentru trupul Său, care este Biserica” (Col1,24). Durerea, primită cu credință, devine poarta de intrare în misterul suferinței răscumpărătoare a Domnului. O suferință care nu mai răpește pacea și fericirea, deoarece este luminată de strălucirea învierii.

Papa Ioan Paul al II-lea,
mesajul pt. Ziua Bolnavului 2004

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Scurtă reflecție

Putem trece prin suferință cu atitudinea naturală, speriați de ea, fugind de ea, plângându-ne și făcând un calvar viața celor din jurul nostru; sau cu atitudinea supranaturală, primind-o și trăind-o cu credință, într-o participare pe care mintea noastră nu o poate explica pe deplin la suferința răscumpărătoare a lui Isus.

Alte informații

Citatul este din mesajul Papei Ioan Paul al II-lea pentru Ziua Mondială a Bolnavului din anul 2004.

Citește textul integral (engleză)

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 19 aprilie 2016
ID intern: 00100