Timp pentru rugăciune

pr. Mike Schmitz

 

Pr. Mike Schmitz ne oferă un sfat celor care spunem că nu avem timp pentru rugăciune. Adesea problema nu ține de fapt de timpul pentru rugăciune, ci de credința noastră în puterea rugăciunii. Dacă credem că rugăciunea este eficientă, vom găsi timp pentru ea. Pr. Mike ne explică cum, în mijlocul vieților noastre aglomerate, cel mai bun lucru este să găsim timp pentru a tăcea și a sta, rugându-ne.

Traducere: Cristofori. Dacă subtitrarea nu apare, activați-o.

Durată: 2 min 52 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube originalul

Etichete: *

Blah! Omule, omule.

TIMPUL PENTRU RUGĂCIUNE

Salut! Sunt pr. Mike Schmitz și suntem la Ascension Presents. Vorbesc des cu oameni ce spun că nu au timp să se roage, nu au deloc timp să se roage, ar vrea să se roage, dar nu au timp. Am citit o carte a pr. Michael Scanlon. Este preot, preot franciscan, fost președinte al Universității Franciscane din Steubenville. Vorbea despre rugăciune și a subliniat această idee: spunea că oamenii care pretind că nu au timp să se roage, de fapt nu aceasta e problema, problema nu e legată de timp. E de fapt o problemă de credință. Ce a vrut să spună e că, în esență, dacă considerăm ceva valoros, vom găsi mereu timp să îl facem. Dacă credem că ne va schimba, că ne va ajuta cu adevărat, vom găsim mereu timp să facem acel lucru.

În realitate noi – mulți dintre noi, ce luptăm să găsim timp pentru rugăciune – nu credem de fapt că „funcționează”, sau că „merită”. Chiar credem că Dumnezeu va lupta pentru noi? Acest verset vine din Cartea Exodului. Știți istoria… cu Dumnezeu eliberându-și poporul din sclavia în Egipt. La un moment dat, ei spun: „Ce vom face? Această armată masivă a celei mai puternice națiuni din lume, pe atunci, ne urmărește.” În Exod 14,13-14, Dumnezeu spune acest lucru. El spune prin Moise. „Moise a zis: ‘Nu vă temeți, stați și veți vedea victoria Domnului ce o va face pentru voi azi’.” Iar în versetul 14 se spune: „Domnul însuși va lupta pentru voi, dar voi stați liniștiți.” Nu este o invitație la calm sau pur și simplu la pasivitate, lăsând lucrurile să decurgă de la sine. E vorba de fapt de aceasta: avem atâta energie frenetică în cursul zilei noastre, atât de multă activitate frenetică în cursul zilei noastre, încât mulți dintre noi nu mai ajungem să ne oprim, să stăm liniștiți. Credem că dacă stau liniștit, îmi voi ieși din mână, voi pierde. Dacă stau liniștit, atunci voi pierde totul E vorba despre a pierde. A sta pe loc înseamnă a pierde. Și totuși, aici, în Cartea Exodului, a sta înseamnă a câștiga. Iată deci invitația mea.

Dacă vă luptați să găsiți timp de rugăciune, încercați o scurtă introspecție. S-ar putea să nu fie o problemă de timp. De fapt… ar putea fi mai degrabă o problemă de credință: nu prea cred că Domnul e dispus să lupte pentru mine. Nu cred cu adevărat că pot avea încredere în El. Nu cred cu adevărat că rugăciunea funcționează. De ce? Pentru că dacă renunț la 20 min, sau 1/2 oră sau o oră în fiecare zi pur și simplu pentru a mă ruga, atunci (cred că) voi pierde. Totuși, în Exod 14 se spune: dacă stați liniștiți cu Domnul, veți descoperi că de fapt câștigați.