Totul ne amintește de cruce

Sf. Ioan Maria Vianney

Semnul crucii este teribil pentru diavol, deoarece prin cruce am scăpat de el. Trebuie să ne facem semnul crucii cu mare respect. Începem de pe frunte: este capul, creația – Tatăl; apoi la inimă: iubirea, viața, răscumpărarea – Fiul; apoi umerii: tăria – Spiritul Sfânt. Totul ne amintește de cruce. Noi înșine suntem făcuți în formă de cruce.

Sf. Ioan Maria Vianney

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Share!
Scurtă reflecție

Într-o lume grăbită și semnul crucii este adesea făcut pe fugă, devenind uneori un zigzag amețitor, de nerecunoscut. Să ne amintim ce mărturie dăm de fiecare dată când facem acest semn și să îl facem cu calm, cu respect, rostind cu respect numele fiecărei Persoane din Preasfânta Treime.

Alte informații

Cunoști viața Sfântului Ioan Maria Vianney?

Citește despre viața lui

Fragmentul folosit face parte din „Micul catehism” scris de acest sfânt. În limba engleză îl poți găsi în multe locuri pe internet.

Citește catehismul Sf. Ioan Maria Vianney
Tehnice

Realizare grafică: Matei C. Cristofor
Data publicării: 21 martie 2016
ID intern: 00017