Transmiterea credinței în familie

Papa Benedict al XVI-lea

Credința nu este așadar o simplă moștenire culturală, ci o lucrare constantă a harului lui Dumnezeu care cheamă, și a libertății umane care poate să răspundă sau să refuze această chemare. Deși nimeni nu poate să răspundă pentru altul, părinții creștini sunt totuși chemați să dea o mărturie credibilă despre credința și speranța lor creștină. Ei trebuie să asigure ca chemarea lui Dumnezeu și vestea cea bună a lui Cristos să ajungă la copiii lor în mod cât mai clar și mai autentic.

Cu trecerea anilor, acest dar al lui Dumnezeu pe care părinții s-au îngrijit să îl prezinte în fața micuților lor, trebuie de asemenea cultivat cu înțelepciune și delicatețe, făcând să crească în ei capacitatea de a discerne. Astfel, cu mărturia constantă a iubirii conjugale a părinților lor, trăită și impregnată de credință, și cu susținerea plină de iubire a comunității creștine, copiii vor fi ajutați să își însușească personal darul credinței, pentru a descoperi prin intermediul lui semnificația profundă a propriilor lor existențe și pentru a răspunde cu bucurie și recunoștință.

Familia creștină transmite credința atunci când părinții își învață copiii să se roage și se roagă cu ei; când îi conduc la sacramente și îi introduc în viața Bisericii; când se unesc toți în citirea Bibliei, lăsând lumina credinței să strălucească peste viața lor de familie, și aducând laudă lui Dumnezeu ca Tată al nostru.

Papa Benedict al XVI-lea

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]

Alte informații

Citatul este din predica susținută pe 9 iulie 2006 la finalul Întâlnirii Mondiale a Familiilor.

Citește textul integral

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 26 septembrie 2016
ID intern: 00312