Transmiterea credinței în familie

Papa Benedict al XVI-lea

Credința nu este așadar o simplă moștenire culturală, ci o lucrare constantă a harului lui Dumnezeu care cheamă, și a libertății umane care poate să răspundă sau să refuze această chemare. Deși nimeni nu poate să răspundă pentru altul, părinții creștini sunt totuși chemați să dea o mărturie credibilă despre credința și speranța lor creștină. Ei trebuie să asigure ca chemarea lui Dumnezeu și vestea cea bună a lui Cristos să ajungă la copiii lor în mod cât mai clar și mai autentic.

Cu trecerea anilor, acest dar al lui Dumnezeu pe care părinții s-au îngrijit să îl prezinte în fața micuților lor, trebuie de asemenea cultivat cu înțelepciune și delicatețe, făcând să crească în ei capacitatea de a discerne. Astfel, cu mărturia constantă a iubirii conjugale a părinților lor, trăită și impregnată de credință, și cu susținerea plină de iubire a comunității creștine, copiii vor fi ajutați să își însușească personal darul credinței, pentru a descoperi prin intermediul lui semnificația profundă a propriilor lor existențe și pentru a răspunde cu bucurie și recunoștință.

Familia creștină transmite credința atunci când părinții își învață copiii să se roage și se roagă cu ei; când îi conduc la sacramente și îi introduc în viața Bisericii; când se unesc toți în citirea Bibliei, lăsând lumina credinței să strălucească peste viața lor de familie, și aducând laudă lui Dumnezeu ca Tată al nostru.

Papa Benedict al XVI-lea

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Share!
Alte informații

Citatul este din predica susținută pe 9 iulie 2006 la finalul Întâlnirii Mondiale a Familiilor.

Citește textul integral
Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 26 septembrie 2016
ID intern: 00312