Trebuie să iubim postul

Sf. Ioan Gură de Aur

Mulți creștini, nedând o prea mare importanță postului, îl țin fără tragere de inimă sau nu îl țin deloc. Și totuși, trebuie să primim postul cu bucurie, nu cu frică și părere de rău, căci nu este înfricoșător pentru noi, ci pentru diavoli. […] Dat fiind faptul că postul îi alungă departe pe vrăjmașii mântuirii noastre, trebuie să îl iubim, nu să ne temem de el. Trebuie mai degrabă să ne temem de mâncarea multă, mai ales atunci când este însoțită de beție, pentru că ea ne supune patimilor, în vreme ce postul, dimpotrivă, ne scapă de patimi și ne dăruiește libertatea duhovnicească. De ce dovadă a binefacerilor postului mai avem nevoie, atunci când știm că el luptă împotriva diavolului și ne izbăvește de robia păcatului?

Sf. Ioan Gură de Aur

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]

Scurtă reflecție

La început de Post, după calendarul răsăritean, pornim cu un citat dintr-un important sfânt răsăritean, care ne îndeamnă să primim postul cu bucurie, ba chiar să îl iubim.

Alte informații

Pasajul luat este dintr-o scriere a Sf. Ioan Gură de Aur despre Post. Merită să citești integral acel text: nu e lung și este foarte frumos!

Citește textul integral

Cunoști viața Sfântului Ioan Gură de Aur?

Citește despre viața lui

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 14 martie 2016
Index intern: 00026