Un Copil ni s-a născut

Rob Corzine

Există o frumoasă proclamație care se face în liturgia latină de Crăciun. Rob Corzine ne-o aduce în atenție în contextul sosirii mult așteptatei zile a Crăciunului. Sărbători fericite! Subtitrare: Radu și Oana C.

StPaulCenter.com oferă gratuit în acest Advent o serie de videouri zilnice.

În momentul publicării, subtitrarea în română este disponibilă doar pe Cristofori.ro, nu și pe YouTube, în clipul original.

Durată: 4 minute și 2 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube
Etichete: *

CĂLĂTORIE CU SFÂNTA FAMILIE

25) UN COPIL NI S-A NĂSCUT, UN FIU NI S-A DAT NOUĂ

Crăciun Fericit! A sosit în sfârșit! Ziua a venit. Pe tot parcursul Adventului ne-am pregătit pentru această zi, lucrând pentru ea, poate unii amintindu-ne de acele zile din copilărie când ne era așa greu să așteptăm. Ne doream atât de mult încât aproape că îi simțeam gustul. Așa a așteptat timp de multe secole poporul lui Dumnezeu venirea lui Cristos. Astăzi privim înapoi la cel mai remarcabil moment din istoria omenirii, momentul în care Dumnezeu a venit printre noi în persoana lui Isus, Emanuel, Dumnezeu cu noi, într-un colț liniștit și obscur al Imperiului Roman, în cel mai umil context, într-un moment care a fost cunoscut la acea vreme doar de un tânăr cuplu evreu și de o mână de păstori ce se întâmplau să fie aproape. Totul s-a schimbat. Invazia divină pentru recucerirea și răscumpărarea întregii omeniri a fost lansată. Este momentul-cheie al întregii istorii, astfel încât chiar și necredincioșii din această epocă aparent post-creștină măsoară istoria în funcție de el.

Biserica marchează momentul liturgic cu o frumoasă proclamație. A fost eliminată din liturgie în anii ’70, dar Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea a reintrodus-o în anii ’80. Dacă ați fost la Liturghia de la miezul nopții, ați auzit-o. Dar cum cei mai mulți nu au fost, nu m-am putut gândi la o modalitate mai bună de a marca această zi.

„În a 25-a zi a lunii decembrie, când veacuri fără număr și-au urmat cursul de la crearea lumii, când Dumnezeu, la început, a creat cerul și pământul și a format omul după chipul și asemănarea Sa, când trecuseră secole peste secole de când Atotputernicul își așezase arcul în nori după marele potop, ca semn al legământului și al păcii, la 21 de secole de când Abraham, părintele nostru în credință, a ieșit din Urul Caldeilor, la 13 secole de când poporul lui Israel a fost condus de Moise în exodul din Egipt, la aproximativ o mie de ani de când David a fost uns rege, în cea de-a 65-a săptămână a profeției lui Daniel, la a 194-a Olimpiadă, în anul 752 de la întemeierea cetății Romei, în al 42-lea an al domniei lui Cezar Octavian Augustus, întreaga lume fiind în pace, Isus Cristos, Dumnezeu veșnic și Fiul Tatălui veșnic, dorind să consacre lumea prin prezența Sa preaiubitoare, a fost zămislit de la Duhul Sfânt și când au trecut nouă luni de la zămislirea Sa, s-a născut din Fecioara Maria în Betleemul lui Iuda și s-a făcut om. Nașterea Domnului nostru Isus Cristos după trup.”

Domnul, a cărui venire a fost promisă primilor noștri părinți în Grădina Edenului, sămânța femeii care va zdrobi capul șarpelui, care a fost așteptat cu atâta nerăbdare de-a lungul erelor și secolelor, a venit. Ne bucurăm, dar trebuie, de asemenea, să avem în fața ochilor adevărul că El vine din nou. Și noi, ca și strămoșii noștri trebuie să privim înainte, să așteptăm, să tânjim, rugându-ne și lucrând pentru acea zi când Copilul ce a venit atât de discret, aproape pe ascuns, va veni din nou în glorie pentru a-i judeca pe cei vii și pe cei morți, iar Împărăția Sa nu va avea sfârșit. Vă mulțumim că sunteți alături de noi la Centrul Sf. Paul pentru această „Călătorie prin Advent și Crăciun”. Dumnezeu să vă binecuvânteze din belșug și Crăciun fericit!