Un Crăciun neașteptat

-

Tragem cortina timpului și aruncăm o privire în Rai, când Dumnezeu dezvăluie planurile Sale pentru primul Crăciun – pe îngeri îi așteaptă câteva surprize! „Un Crăciun neașteptat” spune cunoscuta istorie dintr-o perspectivă total nouă, cu umor și drăgălășenie. Povestea imaginară ne amintește de ceea ce spunea C.S. Lewis în „Creștinism pur și simplu”: „Isus a venit ca un mic copilaș pentru că trebuia să se strecoare tăcut și clandestin în spatele liniilor inamice”. În lumea păcătoasă, stăpânită de violență și ură, de divizare, de boli spirituale, Isus a venit clandestin, în spatele liniilor inamice, pentru că El a venit să lupte. Nu în modul lumii sau cu armele lumii, dar, da, El a venit să lupte.

Povestea este spusă de copiii de la biserica anglicană Sf. Paul din Auckland, Noua Zeelandă, incluzând secvențe din alte filmulețe ale lor, „Povestea Crăciunului” și „Vestea cea Bună a bucuriei”. Scriptul se bazează pe cartea „Un Crăciun neașteptat”, scrisă de Simone Graham.

Traducerea subtitrării: Oana C.

Durată: 5 min 19 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube originalul

Etichete:

UN CRĂCIUN NEAȘTEPTAT
Te-ai întrebat vreodată ce am putea vedea dacă am putea trage cortina timpului până la primul Crăciun? Daca am putea, îmi imaginez că povestea a început în Rai cam așa… Dumnezeu privea de la balconul Raiului într-o zi, supărat pentru toate lucrurile greșite pe care le făceau oamenii pe Pământ.
– Vai! Nu e chiar ceea ce am avut în minte când am creat Pământul Mă simt atât de departe de copiii mei de acolo de jos.
– De ce?
– E greu să fii prieten cu oamenii când nu îți place ceea ce fac… Cred că e timpul.
– Timpul pentru ce, Doamne?
– Timpul să intervenim noi.
– Să pregătim armata, Doamne? Să le dai o lecție?
– Nu, nu cred că ar trebui să trimitem o armată. Poate doar o singură persoană.
– O singură persoană?!
– Genial! Nu se vor aștepta la aceasta.
– Doamne, dacă trimiți o singură persoană, va trebui să fie cineva foarte puternic și de neînvins, pentru că sunt milioane de oameni acolo jos.
– Nu, nu trebuie să fie puternic… va merge ca un nou-născut.
– Un nou-născut?!
– Genial! Nu se vor aștepta la aceasta.
– Doamne, acest plan este destul de riscant. Un copil nou-născut este mic și slab. Acest copil trebuie să se nască din oameni care îl vor proteja, poate un mare conducător sau un rege puternic?
– De fapt… mă gândeam că l-aș putea trimite unei tinere de la țară, a cărei inimă e frumoasă și plină de curaj.
– O tânără de la țară?!
– Genial! Nu se vor aștepta la aceasta.
– Domnul meu, văd că plănuiești să iei Pământul prin surprindere. Nimeni nu se va aștepta la un nou-născut al unei sătence umile. Dar ce bine poate face un copil?
– Acesta nu va fi orice copil. Îl trimit pe Prințul Cerului deghizat.
– Prințul Cerului?! Prințul nostru? Fiul Tău?
– Genial! Nu se vor aștepta la aceasta.
– Doamne! E prea riscant! Să îl trimiți pe Prinț deghizat în copil micuț, născut nu din regi, ci din săteni umili? Sigur Prințul nostru nu se poate naște într-o căsuță. Trebuie să se nască într-un palat!
– Ai dreptate, nu trebuie să se nască într-o căsuță. Se va naște într-un grajd.
– Un grajd?!
– Înconjurat de animale?!
– Plin de fân?!
– Plin de bălegar?!
– Genial! Nu se vor aștepta la aceasta.
– Doamne? Cum vor ști toți oamenii că este acolo? Dacă nu observă?
– Cei care caută îl vor găsi, și misiunea Lui va aduce toți oamenii mai aproape de Mine, chiar dacă fac ceva foarte greșit. Când Prințul o va împlini, nimic nu va sta între ei și iubirea Mea.
– Putem lăsa câteva semne pentru cei care caută? În stele cumva?
– Semne în stele? Sigur, de ce nu. Putem face una uriașă care să indice spre El.
– Putem să cântăm pentru El?
– Da, putem să cântăm?
– Să cântăm ca să îi urăm bun venit?
– Te rugăm, spune că putem cânta!
Dumnezeu s-a uitat la fețele lor pline de speranță și inima Lui a fost impresionată de iubirea lor pentru Prinț.
– În regulă. Puteți cânta.
– Daaa!
– Dar nu în fața lumii întregi, aceasta ar fi ciudat. Și fără regi sau conducători.
– Ce spui dacă cântăm pentru niște păstori?
– E o muncă singuratică.
– Acelor flăcăi le-ar prinde bine să se înveselească.
– Genial! Nu se vor aștepta la aceasta.
Știi restul poveștii. Un înger a vizitat o fată umilă cu o inimă curajoasă și i-a spus vestea bună: ea va avea un Copil, și El va fi Prințul Cerului care va ajuta Pământul să fie din nou aproape de Dumnezeu. Așa cum a fost planificat, Copilul s-a născut într-un grajd – cât se poate de departe de un palat. Un grup de înțelepți au văzut semne neobișnuite în stele. Și-au împachetat lucrurile și au urmat steaua, până la Copil. Și, desigur, o grămadă de păstori singuratici își păzeau oile, când deodată cerul a fost luminat de mii de îngeri cântând. Nimeni nu s-ar fi așteptat vreodată la aceasta.

Ridică-te, Emanuel! Lumina a venit, Tu ești Mântuitorul. Așa că strălucește, Emanuel! Lumina a venit. Dumnezeu cu noi… Dumnezeu cu noi…