WG - Iubirea lui Dumnezeu revărsată

pr. Dave Pivonka

Episodul 1 din seria „Wild Goose / Gâsca Sălbatică – descoperirea unei relații mai profunde cu Duhul Sfânt”, prezentată de pr. Dave Pivonka TOR.

„Dumnezeu este Iubire” (1 Ioan 4,8). Această afirmație simplă este începutul și sfârșitul pelerinajului nostru de credință. Dumnezeu este Iubire și iubirea Domnului este perfectă, pasională și necondiționată. Nu putem face nimic ce l-ar putea determina pe Dumnezeu să ne iubească mai mult și nimic din ceea facem nu îl poate determina să ne iubească mai puțin. Putem însă experimenta frumusețea și libertatea iubirii lui Dumnezeu prin Duhul Sfânt. Duhul lui Dumnezeu dezvăluie iubirea Tatălui care ne schimbă. Când experimentăm iubirea lui Dumnezeu, înțelegem cu adevărat că de fapt putem fi iubiți. Iubirea lui Dumnezeu dezvăluie frumusețea și bunătatea noastră.

Seria integrală (subtitrată în engleză și spaniolă) se găsește pe WildGoose.tv.

Clipul este subtitrat în română (traducerea: Oana și Radu C.). Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 22 min 59 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

[etichete]

– Care credeți că e cel mai mare dar pe care Duhul Sfânt dorește să îl dea Bisericii astăzi?

– Ei bine, imediat… mă gândesc la natura Duhului Sfânt și răspunsul este: iubire. Să își iubească cu adevărat frații, să construiască cu adevărat un regat al iubirii. Iubirea adevărată este atât de puternică. Cum putem spune „nu” iubirii adevărate, când pentru noi ea este personală?

IUBIREA LUI DUMNEZEU REVĂRSATĂ

– În cap. 5 de la Romani, scrie că iubirea lui Dumnezeu a fost revărsată în inimile noastre prin puterea Duhului Sfânt. Mi se pare deci potrivit să reflectăm asupra iubirii lui Dumnezeu aici, la Cascada Niagara, la iubirea lui Dumnezeu care s-a revărsat în inimile noastre. Poți să îi auzi efectiv „răgetul”. Iubirea lui Dumnezeu e cea mai profundă dorință a fiecărei inimi omenești. Chiar dacă nu știm sau nu suntem conștienți, dorim iubirea lui Dumnezeu. Dorim ca această iubire să umple golul inimii noastre, indiferent unde ne aflăm, indiferent de situație. Această iubire a lui Dumnezeu care poate satisface și poate înnoi. Numai Duhul Sfânt poate să reverse iubirea lui Dumnezeu. Vedeți voi, această iubire este diferită de orice altă iubire. Este necondiționată, este perfectă, este satisfăcătoare. Nu are vreun sfârșit. De fapt, va fi o zi în care apa nu va mai curge în această cascadă. Dar nu va exista nici o zi în care iubirea lui Dumnezeu să nu se mai reverse în inimile noastre. Uneori când mă rog și îl întreb pe Dumnezeu: „Doamne, ce vrei să spun, despre ce vrei să predic?”, am sentimentul că vrea ca eu să vorbesc despre iubirea lui Dumnezeu. Iar uneori, ei bine… „Doamne, toți știu că…” Nu ați auzit niciodată că Dumnezeu vă iubește? Toată lumea a auzit aceasta! Toată lumea a auzit că Dumnezeu îi iubește. Dar tac și Domnul îmi spune: „Doar spune-le că îi iubesc.”