10 lucruri: Când ne trăim credința

Episcopul Christopher Coyne

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Episcopul Christopher Coyne arată ce lucruri minunate pot face catolicii atunci când își trăiesc credința (și nu tot timpul singuri, ci și împreună cu alți creștini).

Clipul este subtitrat în română. Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 1 min 40 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

Etichete: *

Notă: O mini-serie de 10 episoade intitulată ”10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”, serie dedicată prezentării unor elemente minimale necatolicilor care nu cunosc mare lucru despre Biserica Catolică, despre credința catolică. Prezintă Episcopul Christopher Coyne, pe vremea când era Episcop auxiliar de Indianapolis. În 2014 a fost numit președintele Comitetului pentru Comunicații al Conferinței Episcopale Americane.

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Salut! Sunt Episcopul Christopher Coyne și bine ați venit la „10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”

Numărul trei: multe lucruri bune se realizează când ne trăim credința. Catolicii hrănesc mai mulți oameni, dau haine la mai mulți oameni, dau un acoperiș la mai mulți oameni, învață mai mulți oameni și asistă medical mai mulți oameni decât toate celelalte grupuri religioase de pe planetă. Nu este o competiție!

Îl întâlnim pe Isus când slujim alături de ceilalți creștini și toți oamenii de bună voință. Este parte a acelei chemări pe care Domnul o face la Matei 25, de a-i primi pe cei fără adăpost, pe nevoiași, pe străini, de a-i hrăni pe cei înfometați… Toate acestea fac parte din faptele de milostenie pe care le facem ca și creștini.

Și întotdeauna invităm și alte persoane, de bună voință, să ni se alăture. În Indiana, în multe dintre adăposturi și în multe dintre proiecte vin atâția oameni de alte religii și ne ajută și lucrează cu noi pentru că nu suntem doar oameni care lucrează ci îi și invităm pe alții să facă la fel, deoarece credem că suntem un Trup.

Isus, Regele, ne cheamă să răspândim Vestea cea Bună oriunde am merge. Căci El este Domnul, lăudat să fie în vecii vecilor.

Sunt Episcopul Christopher Coyne. Vă mulțumesc că m-ați urmărit.