10 lucruri: Casa noastră este și casa Dvs

Episcopul Christopher Coyne

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Episcopul Christopher Coyne adresează o invitație călduroasă tuturor necatolicilor să încerce să cunoască credința noastră.

Clipul este subtitrat în română. Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 1 min 47 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

Etichete:

Notă: O mini-serie de 10 episoade intitulată ”10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”, serie dedicată prezentării unor elemente minimale necatolicilor care nu cunosc mare lucru despre Biserica Catolică, despre credința catolică. Prezintă Episcopul Christopher Coyne, pe vremea când era Episcop auxiliar de Indianapolis. În 2014 a fost numit președintele Comitetului pentru Comunicații al Conferinței Episcopale Americane.

10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!

Salut! Sunt Episcopul Christopher Coyne și bine ați venit la „10 lucruri pe care dorim să le știi despre credința catolică!”

Numărul zece: Ne-ar bucura foarte mult să ne vizitați, poate chiar să stați o vreme și poate chiar să vă alăturați nouă, în credința catolică. Este o vorbă: „Casa mea este casa ta”, iar fraza exprimă primirea, atitudinea bucuroasă spre care năzuim în parohiile noastre. Comunitățile noastre parohiale sunt mai mult decât lăcașe de cult, unde vizitatorii găsesc un loc liniștit pentru rugăciune.

La Liturghie, în timpul celebrării, nu este doar liniște. În cărțile de rugăciuni găsiți de regulă explicat ce facem în diferite momente ale Liturghiei, în special când e timpul pentru Sfânta Împărtășanie. Dar dincolo de aceasta noi invităm oamenii să devină parte a comunității. Nu ne reducem la celebrare. Suntem oameni cărora ne pasă unii de alții, care se întăresc reciproc, care sunt acolo când ai nevoie.

Nu dorim să participați doar la cultul nostru, ci dorim oameni care să facă parte și din viața noastră mai generală, din viața liturgică ce o oferim, dar și din viața de comuniune și comunitate pe care o împărtășim. Vă rugăm deci să veniți și să ne vizitați dacă ați fost departe.

Vă rugăm veniți și vedeți ce înseamnă a fi catolici. Ne-ar plăcea să vă vedem, nu doar o dată, și poate cândva să vă alăturați nouă, în minunata și frumoasa credință catolică.

Sunt Episcopul Christopher Coyne. Vă mulțumesc că m-ați urmărit.