Ce Dumnezeu a unit

Matei 19,6

Au venit la el unii farisei şi, ca să-l pună la încercare, i-au zis: „Îi este permis unui bărbat să-şi lase femeia pentru orice motiv?” El le-a răspuns: „Nu aţi citit că de la început Creatorul i-a făcut bărbat şi femeie? şi a zis: De aceea omul îşi va lăsa tatăl şi mama şi se va uni cu soţia lui şi cei doi vor fi un singur trup astfel încât nu vor mai fi doi, ci un singur trup. Prin urmare, ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă„. Ei i-au zis: „Atunci de ce Moise a poruncit să i se dea act de despărţire şi s-o lase?” El le-a spus: „Din cauza împietririi inimii voastre v-a permis Moise să vă lăsaţi soţiile. De la început însă nu a fost aşa. Dar eu vă spun: Cine îşi lasă femeia, în afară de desfrânare, şi se căsătoreşte cu alta, comite adulter”.

Matei 19,3-9

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Scurtă reflecție

Sfântul Ioan Gură de Aur spune: Te poţi despărţi de ceea ce nu-ţi place, dar niciodată de femeia cu care te-ai căsătorit. Se bazează pe porunca divină: Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă! Sfântul Francisc de Sales spunea: Mai degrabă se poate despărţi sufletul de trup decât soţul de soţie. Divorţul nu este soluţia cea mai bună pentru înlăturarea unor eventuale necazuri; el este paravanul laşilor şi izvorul a mult mai multor necazuri; mai ales pentru primejdia pierderii sufletului. (pr. Anton Dancă)

Alte informații

Pasajul este din capitolul 9 al Evangheliei după Matei. Găsești toată Evanghelia online pe DeiVerbum.ro.

Citește textul integral
Tehnice

Realizare grafică: Rosana B. Cristofor
Data publicării: 29 mai 2016
ID intern: 00179