Cred, Doamne! Ajută necredinței mele

Marcu 9,24

Atunci, unul din mulţime i-a răspuns: „Învăţătorule, l-am adus la tine pe fiul meu care are un duh mut. Ori de câte ori îl ia în stăpânire, îl trânteşte la pământ, iar el face spume, scrâşneşte din dinţi şi înţepeneşte. Am spus discipolilor tăi să-l alunge, dar nu au putut”. Atunci el le-a răspuns: „O, generaţie necredincioasă, până când voi mai fi cu voi? Până când vă voi mai suporta? Aduceţi-l la mine!” L-au adus la el şi, când duhul l-a văzut, îndată l-a scuturat [pe tânăr] şi, căzând la pământ, se zvârcolea, făcând spume. [Isus] l-a întrebat pe tatăl lui: „De cât timp se întâmplă aceasta?” El i-a zis: „Din copilărie. De multe ori l-a aruncat chiar şi în foc şi în apă ca să-l facă să piară. Însă, dacă poţi, îndură-te de noi şi ajută-ne!” Isus i-a spus: „«Dacă poţi?» Toate sunt posibile pentru cel care crede”. Tatăl copilului a strigat îndată: „Cred. Vino în ajutorul necredinţei mele!” Văzând Isus că se adună mulţimea, i-a poruncit duhului necurat, spunându-i: „Duh mut şi surd, eu îţi poruncesc: ieşi din el şi să nu mai intri niciodată în el”. Strigând şi scuturându-l puternic, a ieşit, iar el a devenit ca un mort, încât cei mai mulţi spuneau că a murit. Însă Isus, prinzându-l de mână, l-a ridicat, iar el a stat în picioare. După ce a intrat în casă, discipolii l-au întrebat aparte: „De ce noi nu am putut să-l alungăm?” El le-a spus: „Acest soi [de diavol] nu poate fi scos cu nimic în afară de rugăciune”.

Marcu 9,17-32 / Duminica 4 din Post

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]
Scurtă reflecție

Nici o persoană nu are credinţă perfectă. În fiecare persoană există un amestec de credinţă şi îndoială. Lucrul important este însă dacă ne lăsăm controlaţi de credinţa pe care o avem sau de îndoielile noastre. Miracolele au loc nu datorită credinţei perfecte, ci mai degrabă datorită credinţei imperfecte în Dumnezeul perfect. Doamne, recunoaştem că cupa credinţei noastre este mică. Fă-o să crească – te rugăm – pentru ca vieţile noastre să fie umplute de pacea, puterea şi iubirea Ta. Amin. (pr. Coniaris)

Alte informații

Citește din timp lecturile de duminică: apostolul și evanghelia. O poți face de exemplu consultând agenda liturgică online.

Agenda liturgică
Tehnice

Realizare grafică: Oana C. Cristofor
Data publicării: 9 aprilie 2016
ID intern: 00084