Dacă ai pierdut gustul pentru rugăciune

Fer. Paul al VI-lea

Rugăciunea este cea care ne unește cu Isus Cristos. Dacă ai pierdut gustul pentru rugăciune, îl vei redobândi întorcându-te la practicarea ei cu umilință. Nu uita de mărturia istoriei: fidelitatea față de rugăciune sau abandonarea ei este testul vitalității sau decadenței vieții religioase.

Papa Paul al VI-lea

Fii Cristofor!

Îți place mesajul din această pagină? Dacă da, te invităm să fii Cristofor, adică purtător de Cristos, distribuind mesajul paginii în rețelele sociale pe care le folosești. Ai la dispoziție butoanele din stânga paginii, sau butonul de mai jos, care te va conduce la această postare pe pagina noastră de Facebook!
Scurtă reflecție

Se spune că pofta vine mâncând, iar dictonul se aplică și rugăciunii. Dacă ni se pare sterilă – și în viață putem să trecem prin astfel de momente de secetă spirituală – nu înseamnă că trebuie să o abandonăm. Să nu uităm: fidelitatea în rugăciune va fi răsplătită.

Alte informații

Cuvintele Papei Paul al VI-lea fac parte dintr-o exortație apostolică – Evangelica Testificatio – adresată persoanelor consacrate. Cu toate acestea, îndemnul este valabil pentru toți credincioșii.

Citește textul integral (engleză)

Tehnice

Realizare grafică: Radu C. Cristofor
Data publicării: 24 martie 2016
ID intern: 00012