Doamne, nu am om

Ioan 5,7

După acestea, era o sărbătoare a iudeilor, iar Isus a urcat la Ierusalim. În Ierusalim, lângă Poarta Oilor, era o piscină, numită în evreieşte Betesda, care avea cinci porticuri. Sub acestea zăceau o mulţime de bolnavi: orbi, şchiopi, paralizaţi. . Se afla acolo un om care era bolnav de treizeci şi opt de ani.Văzându-l zăcând şi ştiind că suferă de mult timp, Isus i-a zis: „Vrei să te faci sănătos?” Bolnavul i-a răspuns: „Doamne, nu am nici un om ca să mă dea în piscină când apa este agitată. Până când vin eu, coboară altul înaintea mea”. Isus i-a zis: „Ridică-te, ia-ţi targa şi umblă!” Şi, îndată, omul s-a vindecat, şi-a luat targa şi umbla.

Dar ziua aceea era sâmbăta. Aşadar, iudeii i-au spus celui vindecat: „Este sâmbătă şi nu-ţi este permis să-ţi duci targa”. Dar el le-a răspuns: „Cel care m-a vindecat, acela mi-a zis: «Ia-ţi targa şi umblă!» Ei l-au întrebat: „Cine este omul care ţi-a zis: «Ia-o şi umblă!»?” Dar cel vindecat nu ştia cine este, căci Isus se îndepărtase, iar în locul acela era o mare mulţime.

Mai târziu, Isus l-a găsit în templu şi i-a zis: „Iată, te-ai făcut sănătos. Să nu mai păcătuieşti, ca să nu ţi se întâmple ceva mai rău”. Omul a plecat şi le-a dat de ştire iudeilor că Isus este cel care l-a vindecat.

Ioan 5,1-15 / Duminica 4 după Paști

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]

Scurtă reflecție

“Doamne, nu am om…” i-a spus paraliticul lui Isus. Dar avea un OM – Omul Dumnezeu, Isus însuşi. Şi noi îl putem avea pe Isus ca Prieten şi Însoţitor în viaţă, ca să ne întărească, pentru că singuri am fi slabi; să ne dea curaj, pentru că singuri am fi laşi; să ne repete promisiunea prezenţei Sale, pentru că altfel ne-am pierde în singurătate. “Nu sunt singur, pentru că Tatăl este cu Mine.” Cu această credinţă vom mai avea totuşi probleme, dar vom avea şi o Prezenţă care să ne inspire încredere şi cu care să învingem singurătatea. (pr. Coniaris)

Alte informații

Citește din timp lecturile de duminică: apostolul și evanghelia. O poți face de exemplu consultând agenda liturgică online.

Agenda liturgică

Tehnice

Realizare grafică: Oana C. Cristofor
Data publicării: 21 mai 2016
ID intern: 00166