Fiule, păcatele îți sunt iertate

Marcu 2,5

Când a intrat din nou în Cafarnaum, după câteva zile, s-a auzit că el este în casă. Mulţi s-au adunat, aşa încât nu mai era loc nici înaintea uşii, iar el le vestea cuvântul. Au venit la el aducând un paralizat purtat de patru [bărbaţi]. Şi, neputând să-l aducă până la el din cauza mulţimii, au desfăcut acoperişul unde era el şi, după ce au făcut o deschizătură, au lăsat în jos targa pe care zăcea paralizatul. Văzând credinţa lor, Isus i-a spus celui paralizat: „Fiule, îţi sunt iertate păcatele!” Stăteau acolo unii cărturari care se întrebau în inimile lor: „De ce vorbeşte acesta astfel? E o blasfemie! Cine poate să ierte păcatele decât singur Dumnezeu?” Îndată ce a cunoscut Isus în duhul său că ei se întreabă astfel în sine, le-a spus: „De ce gândiţi astfel în inimile voastre? Ce este mai uşor: a spune celui paralizat «Păcatele îţi sunt iertate!», sau a spune «Ridică-te, ia-ţi targa şi umblă!»? Însă, ca să ştiţi că Fiul Omului are puterea de a ierta păcatele pe pământ – i-a spus celui paralizat – îţi spun: ridică-te, ia-ţi targa şi du-te la casa ta!” El s-a ridicat şi îndată, luându-şi targa, a ieşit în văzul tuturor aşa încât toţi erau uluiţi şi-l preamăreau pe Dumnezeu, spunând: „Niciodată nu am văzut aşa ceva”.

Marcu 1,1-12 / Duminica 2 din Post

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]
Scurtă reflecție
Venim la Isus paralizați de păcat și de vinovăție; plecăm de la El iertați. Venim la Isus paralizați de neliniște și frică. Plecăm împăcați. Venim paralizați de slăbiciunile noastre; plecăm întăriți. Venim paralizați de sentimentul de singurătate; plecăm după ce am găsit un Prieten care ne iubește și căruia îi pasă de noi. Venim paralizați de descurajare; plecăm cu speranță. Venim paralizați de scepticism și îndoială; plecăm după ce am găsit Adevărul. Venim la Isus paralizați de tristețe; plecăm bucuroși. Venim la Isus paralizați de frica morții; plecăm asigurați de viața veșnică. (pr. Coniaris)
Alte informații

Citește din timp lecturile de duminică: apostolul și evanghelia. O poți face de exemplu consultând agenda liturgică online.

Agenda liturgică
Tehnice
Realizare grafică: Oana C. Cristofor
Data publicării: 26 martie 2016
ID intern: 00045