Nimic nu v-ar fi imposibil

Matei 17,20

Vindecarea unui tânăr posedat de diavol
Când au ajuns la mulţime, a venit la el un om care a căzut în genunchi înaintea lui şi i-a spus: „Doamne, îndură-te de fiul meu pentru că este lunatic şi suferă mult; de multe ori cade în foc şi deseori în apă. L-am adus la discipolii tăi, dar n-au putut să-l vindece”. Isus a răspuns: „O, generaţie necredincioasă şi perversă, până când voi fi cu voi? Până când vă voi mai suporta? Aduceţi-l aici!” Isus i-a poruncit, iar diavolul a ieşit din el. Şi copilul s-a vindecat din ceasul acela. Atunci au venit discipolii lui Isus şi i-au spus deoparte: „De ce noi nu am putut să-l alungăm?” El însă le-a spus: „Din cauza credinţei voastre slabe. Căci adevăr vă spun, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi spune muntelui acestuia: «Mută-te de aici acolo» şi el s-ar muta. Şi nimic nu v-ar fi imposibil”.

Pe când erau adunaţi în Galileea, Isus le-a spus: „Fiul Omului trebuie să fie dat în mâinile oamenilor. Îl vor ucide, dar a treia zi va învia”. Iar ei au fost cuprinşi de o mare tristeţe.

Mt 17,14-23 / Duminica 10 după Rusalii

[etichete]

Fii Cristofor!

[share]
Scurtă reflecție

Nu există munte în viaţă mai mare decât Cristos. El este mai mare decât orice tentaţie; mai mare decât orice păcat, decât orice eşec; mai mare decât orice dificultate, decât orice problemă. Când ne punem vieţile în mâinile Lui, El ne dă puterea de a deveni mai mari decât am visat vreodată, mai mari decât bolile noastre, mai mari decât slăbiciunile noastre, mai mari decât temerile noastre, mai mari decât prejudecăţile noastre, mai mari decât înfrângerile noastre. (pr. Coniaris)

Alte informații

Citește din timp lecturile de duminică: apostolul și evanghelia. O poți face de exemplu consultând agenda liturgică online.

Agenda liturgică
Tehnice

Realizare grafică: Oana C. Cristofor
Data publicării: 27 august 2016
ID intern: 00279