Prima mea zi ca tată

Chris Stefanick - Altaration

Chris Stefanick pornește de la experiența de tată pentru a explica iubirea pe care o întâlnim la Liturghie. Această secvență face parte din programul catehetic Altaration, dedicat Sfintei Liturghii.

Clipul este subtitrat în română. Dacă nu apare în clip, activați-o.

Durată: 1 min 52 secunde
Limba (audio): engleză
Subtitrare (text): română

Vezi pe YouTube

Etichete: *

Nu există experiență în lume ca aceea de a deveni tată. Nu voi uita niciodată: pe de o parte m-am simțit complet incapabil. La ieșirea din spital mă gândeam: „Mă lăsați să iau copilul afară?” Deodată tot ceea ce conta pentru mine încăpea într-un scaun de mașină.

Eram în Los Angeles pe atunci, implicat în pastorația tineretului. Scoțându-mi fetița în lume pentru prima oară, uitându-mă la toate clădirile mari și la mașinile rapide, mă gândeam la infracționalitate, gangsteri, foamete, sărăcie… Toate acestea apăsau asupra micii noastre familii. Dar în timp ce mă simțeam incapabil, simțeam și o nouă putere crescând în mine. O inimă de tată se năștea în mine.

Și am înțeles că eu stăteam între ea și toate acelea și aș fi fost foarte fericit, în orice clipă, să îmi dau viața pentru a o proteja de orice din lume care ar fi putut-o răni. Așa ne iubește Dumnezeu. Atunci când o lume a nevoilor, a sărăciei, a întunericului și a păcatului apăsa asupra noastră, Dumnezeu s-a pus între noi și toate acelea și și-a dat viața ca să ne salveze. Aceasta este iubirea pe care o întâlnim la fiecare Liturghie.